House remodel

Hammarqvist web 4

Addition and complete makeover of traditional home from the 1940s outside Stockholm. A balcony on one side and additional indoor space on the other made an entirely new floor plan layout possible.
Photos: Staffan Andersson

New balcony detail
Railing of new 12 meter balcony

The roof line and facade proportions are modified to keep qualities from the existing house while maximizing the effect of space and light in the new floor plan. Completed 2018.

Before and after: 2 m additional depth resulted in a completely new floor plan!
Before and after: 2 m additional depth resulted in a completely new floor plan!
Gable elevation: The added volume can be read in the shifting width of the wood paneled facade
Addition_interiör_01
Under construction from the inside
Bathroom with curved mosaic walls and a skylight
Bathroom with curved mosaic walls and a skylight
Looking up in bathroom
Looking up in bathroom